Oulangan kansallispuisto

Oulanka on mainio retkeilykohde. Puiston läpi kulkee suosittu Karhunkierroksen vaellusreitti. Myös lyhyillä, muutaman tunnin päiväretkillä on mahdollisuus saada hyvä yleiskuva Oulangan luonnosta ja nauttia avautuvasta kansallismaisemasta. Esimerkiksi patikkaretki Ansakämpän maisemiin on unohtumaton. Kämpän kohdalla (n. 5 km opastuskeskuksesta) Oulankajoki muodostaa uimakelpoisen nivan, jota kuumana kesäpäivänä on mukava lasketella. Tai keitellä nokipannukahvit ja nauttia retkieväitä.

Oulankajoki on myös oivallinen melontajoki Kiutakönkään alapuolelta alkaen aina Venäjän rajalle rajan tuntumaan Jäkälänmutkaan. Matkan varrella on useita upeita hiekkarantoja. Melontamatkan pituudeksi tulee noin 20 km.

Oulangan kansallispuisto sijaitsee Kuusamon ja Sallan kunnissa Koillismaan ylänköalueella. Se rajoittuu idässä valtakunnan rajaan ja rajan takaiseen, vuonna 1992 perustettuun Paanajärven kansallispuistoon. Oulanka on ainutlaatuinen ja monipuolinen yhdistelmä pohjoista, eteläistä ja itäistä luontoa. Maisemaa hallitsevat mäntymetsät, jokilaaksot hiekkatörmineen ja koskineen sekä pohjoisosan laajat suoalueet. Eliölajisto on rikas uhanalaisine kasvi- ja eläinlajeineen.

 


 Porontimatuvat

Vuosselintie 95, 93999 KUUSAMO
Puh./Tel. +358 (0)40 5656 594

Lähetä sähköpostia | Send E-mail | Skicka e-post


© Porontimatuvat 2009
08.11.2010
© Getnet Oy 2009